УКРАЇНА

Верховна Рада України ратифікувала угоду між урядом України та Європейським Союзом про участь України у європейській програмі COSME
22 лютого 2017

22 лютого 2017 Верховна Рада України ратифікувала угоду між урядом України та Європейським Союзом про участь України у європейській програмі підтримки малого та середнього підприємництва – програмі COSME.

Програма COSME – це набір низки тематичних проектів та підпрограм на період до 2020 року із загальним бюджетом 2,3 млрд євро. Програма COSME є однією з ключових програм ЄС, яка спрямована на розвиток міжнародної торгівлі та створення сприятливих умов для розвитку малого та середнього підприємництва, обмін досвідом, розвиток інновацій, підвищення ділової активності підприємців, розширення торговельно-економічних зв’язків і формування культури ведення бізнесу відповідно до найкращих світових стандартів.

Програма передбачає надання фахових консультацій, проведення тренінгів, семінарів і різноманітних секторальних конференцій, а також програми обміну, стажування та додаткові можливості пошуку партнерів у Євросоюзі.

Перелік підпроектів визначаються Європейською комісією щороку.

Робочу програму по потенційних проектах COSME на 2017 рік можна знайти за цим посиланням

У відповідних розділах Робочої програми COSME на 2017 рік міститься перелік із детальним описом підпрограм, їхніми цілями та завданнями, а також очікуваними результатами, виділеним бюджетом та строками подачі проектів.