УКРАЇНА

Інформаційний захід AERO-UA в Харкові, Україна
31 травня 2018

31 травня 2018 року Консорціум EEN-Ukraine взяв участь у інформаційній акції, організованій на базі проекту AERO-UA. Захід ганізований як інформаційно-консультативний семінар для представників МСП аерокосмічної галузі в Харківській області України. Метою заходу було підвищення обізнаності української інноваторів аеробудування про можливості співпраці з Європейським партнерами в рамках спільних дослідницьких проектів.

У заході взяли участь близько 50 представників аерокосмічної галузі України. Відвідувачі мали можливість дізнатися про основні програми підтримки інновацій у Європі. Експерти відповідних програм представили наступні доповіді:

  1. Співпраця між Україною та ЄС у галузі авіаційних досліджень (спікер Ігор Рибаленко, Національний аерокосмічний університет "ХАІ")
  2. Європейські аеронавігаційні мережі - їх переваги та як долучитися (спікер Марина Гороховацька Національна академія наук України)
  3. Можливості мережі EEN (спікер Андрій Яремкевич, експерт Консорціуму EEN-Ukraine, Інститут фізики НАН України)

Під час свого виступу EEN експерт Андрій Яремкевич розповів про діяльність Консорціуму EEN-Ukraine в Україні та про програму Європейського Союзу, спрямовану на європейську інтеграцію та підтримку конкурентоспроможності малих та середніх підприємств. У презентації він висвітлив переваги мережі Enterprise Europe Network для регіональних МСП. Основний акцентом було зроблено на можливості мережі у сфері технологічної, інноваційної та проектної діяльності. Учасники заходу отримали докладну інформацію про європейські інструменти підтримки бізнесу та огляд програм для малого та середнього бізнесу, таких як: Програма "Горизонт 2020", COSME, EEN. Відвідувачам було запропоновано взяти активну участь у заходах, що організовуються Консорціумом, а також використати можливості Мережі для пошуку партнерів.