УКРАЇНА

Інформаційний день у Запоріжжі «Як знайти бізнес-партнера в Європейському Союзі»
04 травня 2018 року

4 травня Консорціум EEN-Ukraine разом з Представництвом Європейського Союзу в Україні в м. Запоріжжі провів інформаційний день «Як знайти бізнес-партнера в Європейському Союзі». Захід порходив у Запоріжській Торгово-Промисловій Палаті та був орієнтований на представників малого та середньогого бізнесу.

Головними експертами заходу стали:

  • Андрій Куц, віце-президент Запорізької Торгово-Промислової Палати;
  • Олександр Павлов, керівник Агенції регіональних ініціатив;
  • Олег Кузьменко, президент Німецько-української інженерної палати;
  • Вадим Загарій, старший експерт реформи дерегуляції та розвитку підприємництва, Команда підтримки реформ, Міністерство економічного розвитку і торгівлі України;
  • Олена Фесенко, координатор консорціуму Enterprise Europe Network-Ukraine, завідувач відділу Міжнародної співпраці, трансферу технологій та захисту інтелектуальної власності Інституту фізики НАН України.

Основними темами заходу були:

  1. Переваги глибокої та всеосяжної зони вільної торгівлі (ГВЗВТ) для українських підприємців.
  2. Презентація COSME (Competiveness of Small and Medium Enterprises) - європейської програми підтримки малого та середнього підприємництва.
  3. Презентація можливостей Європейської Мережі Підприємств (Enterprise Europe Network) як інструменту пошуку партнерів за кордоном. Практичний тренінг по EEN з пошуку партнерів та інвесторів в Європі.
  4. Європейська консультативна підтримка для малого і середнього бізнесу та допомога у налагодженні бізнес-зв’язків у країнах ЄС.
  5. Можливості програми ЄС EU4Business та їхнє практичне застосування для роботи з європейським бізнес-середовищем.

Метою заходу було пояснити важливість реалізації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, поширення європейських цінностей та підвищення рівня обізнаності українців щодо розвитку відносин між Україною та ЄС. Також були продемонстровані історії успіху клієнтів EEN-Ukraine Консорціуму.