УКРАЇНА

Семінар-навчання щодо співробітництва з Європейською мережею підприємств - Enterprise Europe Network (EEN)
27 жовтня 2015

27 жовтня 2015 року в головному корпусі Київського національного університету імені Тараса Шевченка відбувся семінар-навчання щодо співробітництва з Європейською мережею підприємств - Enterprise Europe Network (EEN).

Організатори семінару – партнери Консорціум EEN-Ukraine.

Вели семінар – Координатор Консорціуму EEN-Ukraine – Олена Фесенко та представник партнера Консорціуму EEN-Ukraine Київського національного університету імені Тараса Шевченка (КНУ) - Олександр Бедюх.

В роботі семінару прийняли участь:

  1. Представники Консорціуму EEN-Ukraine.
  2. Співробітники Університетського контактного пункту Horizon 2020.
  3. Науковці та викладачі ВНЗ України.
  4. Науковці НАН України
  5. Представники різних компаній.

Координатор Консорціуму EEN-Ukraine розповіла про програму Європейського союзу, націлену на євроінтеграцію та підтримку конкурентоспроможності малих та середніх підприємств, та розвиток міжнародної торгівлі - Competitiveness of Enterprises and Small and Medium-sized Enterprises (COSME), що запроваджена Європейським Союзом на період з 2015 по 2020 роки, та про основні напрями діяльності Консорціуму EEN-Ukraine.

Навчання з оформлення профілів в мережі EEN провів Олександр Бедюх, який, зокрема, акцентував увагу на особливостях оформлення кожного з розділів профілів і на відмінностях в підходах при оформленні технологічних та бізнес пропозицій.

В обговоренні питань, пов’язаних з правами на інтелектуальну власність при оформленні профілів, прийняв участь В’ячеслав Солнцев – керівник патентно-ліцензійного відділу КНУ, а в обговоренні взаємодії програм ЄС - COSME, EEN та Horizon 2020 член контактного пункту програми Горизонт 2020 – Олександр Меншов. Було окремо відзначена важливість підтримки інноваційного напрямку розвитку SME в програмах COSME та Horizon 2020.

Учасники семінару отримали документи з рекомендаціями щодо оформлення профілів в мережі EEN.