УКРАЇНА

Company mission "Творча Україна: Від традиції до інновацій"
26 Жовтня 2017

26 жовтня в Ейндховені (Нідерланди) в рамках Голландського Тижня Дизайну 2017 року Україна була представлена Експозицією "Творча Україна: Від традиції до інновацій", учасниками якої були 9 молодих інноваційних компаній у сфері ІТ та дизайну.

Cпіворганізатором заходу став Консорціум EEN-Ukraine. Кураторами заходу були Ольга Богданова та Олена Орянська.

Цей захід був відкритий представниками Посольства Нідерландів, Лонні ван Рисвик та Посольства України в Нідерландах, Всеволода Ченцова. Також на цьому заході виступила Координатор EEN-Ukraine Консорціуму Олена Фесенко, нею було представлено Консорціум EEN-Ukraine та основні послуги які він може надати, як для представників малого та середнього бізнесу, так і для інноваційних та наукових організацій. Також відбулася зустріч з Партнером EEN-Консорціуму з Нідерландів, в межах якої було обговорено можливості подальшої співпраці, між консорціумами, а також обмін набутим досвідом, що є передбачено завданнями глобальною мережею EEN.

Потім були презентації дизайнерських студій, мережа між компаніями та інноваційними організаціями, а також відбулися подальші обговорення шляхів поєднання інновацій та дизайну.

Дизайнерськими компаніями України було представлено надзвичайно стильні модернові меблі, серед них: об'ємна лампа, комод, вазочки, які зроблені з металу, стілець-сідло, масивний стіл з дерева, але він настільки добре відполірований що виглядає наче з пластику, який мав неабиякий інтерес у відвідувачів. Слід відмітити, що при всій своїй креативності, представлені елементи не втратили традиційних українських елементів.

Учасниками заходу були Svoya Studio, Декор Кузнєцов, Динара Касько, Маша Рева, Гочураю, Nott Design, Machno Architects, Faina Design, Ryntovt Design, Petcube, 2bgroup, Соколова Дизайн.

Щодо ІТ компаній, можна відмітити Petcube - український стартап, що виробляє гаджети для власників домашніх тварин. Це пристрій, що дозволяє через мобільний додаток дистанційно стежити, розмовляти та гратись з домашніми улюбленцем.

Компанія Hochurayu, наприклад представила інноваційний пристрій у вигляді брошки, годинника чи ґудзика, який може перетворювати звуковий сигнал в текст. А також цікавинкою була звукоізолююча куля, одягнувши яку в якості шолому можна ізолюватись від зовнішнього шуму.

Цікавинкою Українців було також, інновації в області харчових технологій, а саме молодою командою дизайнерів зі Львова, котрими було представлено (пасту) макарони у вигляді вуха Ван Гога, та досить креативні 3D форми для випікання тортів.

Загалом, експозиція українських дизайнерів та сompany mission викликала зацікавленість у відвідувачів для яких не очікувано ці заходи виявились креативними.