УКРАЇНА

Всеукраїнський фестиваль інновацій
27-28 вересня 2017

27-28 вересня 2017 року МОН спільно з КНУ ім. Тараса Шевченка, Науковим-парком КНУ та Консорціумом EEN-Ukraine провели Всеукраїнський фестиваль інновацій.

Мета заходу - популяризація розробки вітчизняних вчених та інноваторів, залучення інвесторів до фінансування впровадження новітніх розробок.

В межах фестивалю відбулася низка заходів:

  1. Конференція «Проблеми нормативно-правового забезпечення інноваційної діяльності та шляхів їх вирішення»;
  2. Конкурс стартапів у сфері економічних інновацій
  3. Конкурс стартапів у сфері соціальних інновацій
  4. Всеукраїнська науково-практична конференція молодих учених та студентів з проблем інтелектуальної власності «Законодавство України у сфері інтелектуальної власності та його правозастосування: національні, європейські та міжнародні виміри».

Участь у конференції взяли представники вищих навчальних закладів, наукових парків, інших інноваційних структур, створених ВНЗ, громадських організацій та реального сектора економіки, до сфери інтересів яких відносяться питання академічної підприємницької діяльності та впровадження інновацій.

На фестивалі було представлено ряд перспективних інновацій та стартапів молодих українських науковців. Серед них такі як: RoadSSL - енергозберігаючий проект світла дорожнього руху, що змінює колір освітлення залежно від ситуації на дорозі та погодних умовах, розумна теплиця - проект з водопостачання та вентиляції в теплиці управляє смартфоном, браслетом SmartCare, що стежить за основними параметрами життєдіяльності людини, Holobox - пристрій для голографічного демонстрації прототипів реальних речей та системи ArtOS, створений для автоматизованого керування артилерійським вогнем.

У фестивалі, як один із співорганізаторів, взяла участь Координатор Консорціуму EEN-Ukraine Фесенко Олена. Під час свого виступу Координатор привітала всіх учасників фестивалю та представила інформацію про можливості програми EEN для підприємців в напрямках розширення кооперації з країнами ЄС та пошуку потенціальних інвесторів та партнерів. Вона також розповіла про програму COSME та конкурси, які відкриті зараз в рамках цієї програми.