УКРАЇНА

Київський Інвестиційний Форум
26 вересня 2017

26 вересня 2017 р Координатор Консорціуму EEN-Ukraine Фесенко Олена взяла активну участь у Київському Інвестиційному Форумі. Вона виступила з усною інформаційною презентацією про EEN-Ukraine Консорціум та програму СOSME та була модератором Секції 1: "Київські острови. Можливості для інвесторів ". Основна увага форуму була зосереджена на інвестиційних можливостях розвитку київських островів як місця відпочинку та спорту, реконструкції історичної частини Поділу, інвестиційному потенціалі міста як місця для ділового туризму, кіноіндустрії тощо.

Київському Інвестиційному Форумі проходив у виставковому та конференційному центрі "Парковий". Київський інвестиційний форум - це щорічна міжнародна акція, основною метою якої є залучення інвестицій для розвитку міста.

Цього року Київський Інвестиційний Форум був зосереджений на майбутніх планах щодо розбудови Києва та залученню інвестицій в інфраструктуру міського туризму.

Міська влада презентувала міжнародній та українській бізнесовій громаді пріоритети розвитку міста, а також інвестиційні проекти, які сприяли напрямленню Києва на орієнтацію на міжнародний туризм та міжнародну співпрацю.

У заході взяли участь близько 500 представників ділової сфери, інвестиційної спільноти, влади, засобів масової інформації тощо. Форум спрямований на об'єднання бізнесових, муніципальних та потенційних інвесторів для виконання спільних проектів.

Координатор проекту EEN-Ukraine донесла до слухачів інформацію стосовно можливостей програми COSME у сфері туризму, зокрема про європейські інкубаційні мережі для CCIS-туризму.Ця програма зосереджена на зміцнення міжсекторальної співпраці між відповідними організаціями шляхом:

  • Картографування відповідних ініціатив та учасників;
  • Організація мережевих заходів, семінарів, навчальних візитів, подій, що дозволяють навчатися, обмінюватися знаннями та належною практикою, у тому числі за рахунок використання державних коштів та приватних інвестицій.
  • Встановлення співпраці з мережею Enterprise Europe Network (EEN).

Підтримка новаторських компаній та малих та середніх підприємств в рамках програми здійснюється шляхом створення інкубатора ЄС (або в одному місці, або в мережі місцевих інкубаторів). Ця підтримка може бути здійснена через:

  • Організацію спільних семінарів, наставництво, індивідуальний та груповий коучинг, обмін підприємцями та інші форми підтримки в різних сферах (фінансування та бухгалтерський облік, маркетинг, управління інтелектуальною власністю), конкуренція за найбільш успішну бізнес-ідею тощо;
  • Полегшення технічної підтримки (наприклад, надання фізичного простору, засобів та ресурсів);
  • Підтримка доказів концепції та прототипів нових продуктів та послуг;
  • Полегшення контактів з інвесторами та ділових можливостей;
  • Організація заходів для cтартапів та спінофів) та МСП.

Більш детальну інформацію про дану програму можна знайти за посиланням