УКРАЇНА

Стратегічна нарада по інноваційному розвитку в Україні
21 липня 2017

21 липня 2017 року координатор EEN – Ukraine Олена Фесенко прийняла участь у стратегічній нараді «Інноваційний розвиток в Україні», яка відбулась в Українському інституті майбутнього.

Зустріч організована Офісом реформ Кабінету Міністрів України та Українським Офісом залучення інвестицій (Укрінвест) у співпраці з Платформою розвитку інновацій. Учасники були поділені на групи, в яких розглядалися питання: бачення інноваційного розвитку в Україні, основні перешкоди та драйвери для інновацій; фінансові інструменти, джерела, способи підтримки та розвитку інновацій в Україні; уроки, які можна винести з попередніх та поточних спроб і невдач, що можуть стимулювати інновації в Україні; наступні кроки та план дій для покращення інноваційного розвитку в Україні. Зустріч модерував Жорж Масуд, керуючий партнер McKinsey & Company.

Основною метою стратегічної наради була робота з ключовими зацікавленими сторонами інноваційного бізнесу, фінансових компаній, науково-дослідних установ та державних органів, відповідальних за інновації, для визначення точки впливу на підвищення інноваційної діяльності та загальної конкурентоспроможності для України, визначення основних бар'єрів та драйверів для інноваційного розвитку та узгодження спільного бачення та цілей української інноваційної програми.

Зокрема, в результатах стратегічної наради було зазначено, що національний підхід до інноваційних систем підкреслює, що синергетичне співробітництво між державними органами, компаніями та науково-дослідними установами є ключовими для інноваційного процесу. Інновації та розвиток економіки є результатом складного набору відносин між усіма учасниками інноваційної системи.