УКРАЇНА


Enterpise Europe Network Ukraine
Enterpise Europe Network Ukraine

Міжнародний форум «INNOVATION-2018"
27 серпня 2018 року

27 серпня 2018 року консорціум EEN-Ukraine організував міжнародний форум «INNOVATION-2018».

Організатори заходу залучили до обговорення інноваційного шляху розвитку України представників державних органів виконавчої влади, відповідальних за інноваційний розвиток України та провідних експертів європейських технологічних парків, які презентували кращі світові практики у розвитку інноваційного потенціалу в своїх країнах.

Захід складався з трьох частин. У першій частині увагу було приділено питанню інноваційної стратегії України та обміну досвідом між вітчизняними та зарубіжними експертами щодо побудови національної інноваційної інфраструктури України.

Друга частина заходу стосувалася обговорення найкращих практик технологічних парків Франції, Литви, Швеції, Хорватії та Іспанії від запрошених представників.

У фінальній частині форуму «INNOVATION-2018» відбувся відкритий конкурс стартапів. З 25 кандидатів, що надіслали свої розробки, 8 були обрані для їх презентації. Експерти міжнародних технологічних парків шляхом голосування визначили двох переможців. Критеріями оцінки були науковість, інновації, наявність прототипу та перспективи випуску продукції на європейський ринок.

Першим переможцем конкурсу стала команда вчених з Дніпровського національного університету ім. Олеся Гончара, яка розробила новітню систему ізоляції будівель.

Другим переможцем визнали стартап Ausweis, це пристрій для безпечного мобільного керування будь-якими електричними замками або механізмами.

Два переможці конкурсу «INNOVATION-2018», а саме Ausweis і Warm Wall, отримали гранти від консорціуму EEN-Україна, щоб представити свої технологічні розробки на найбільшому європейському інвестиційному форумі «InvestForum-2018», що пройде у м. Магдебург, Німеччина 13 вересня 2018 року.