УКРАЇНА

Applied Artificial Intelligence Conference 2020
11 травня 2020 року

Консорціум EEN-Ukraine став співорганізатором міжнародної онлайн-конференції зі штучного інтелекту для постачальників рішень, користувачів або потенційних користувачів - Applied Artificial Intelligence Conference 2020, яка відбулась 11 травня 2020 року. Співорганізаторами заходу з української сторони виступили два партнери EEN-Ukraine Офіс з просування експорту в Україні та Інститут фізики НАН України.

У заході взяли участь понад 2000 учасників зі всього світу, в т.ч. 60 учасників з України. Усі компанії мали можливість провести заплановані віртуальні b2b зустрічі з потенційними міжнародними партнерами. Крім того під час зустрічей була чудова можливість обмінятись професійним досвідом та налагодити ділові контакти.

Спікерами заходу виступили провідні експерти у сфері штучного інтелекту та постачальників технологічних рішень для бізнесу:

  • Eng Lim Goh, Senior Vice President & Chief Technology Officer at Hewlett Packard Enterprise, Singapore;
  • Marko Grobelnik, AI Researcher, Digital Champion of Slovenia at UNESCO Chair at Jozef Stefan Institute Slovenia, Slovenia;
  • Michael Spranger, Deputy General Manager at Sony AI, Japan;
  • Anna Soller, Project Director at Montréal International, Canada;
  • Joe Peppard, Principal Research Scientist at MIT Sloan School of Management, United States та інші.

Після заходу партнери EEN-Ukraine консорціуму отримали позитивні відгуки від учасників конференції:

Євген Родін, Директор компанії NewGround LLC

“Конференція була цікава й корисна. Я не можу сказати, що всі спікери мені сподобались, чи що мене вразило використання AI досягнень в різних бізнес сферах, скоріш це були приклади data mining, machine learning, sound/picture recognition, де моделі самонавчання не завжди йдуть в ногу з можливостями штучного інтелекту. Але, безумовно, виступи були корисні. Корисним була й сама платформа реєстрації та проведення он-лайн трансляцій. Була можливість за допомогою фільтрів знайти цікавих учасників, дізнатись з профайлів, чим вони займаються, написати пряме повідомлення учаснику. Скоріш, так навіть зручніше шукати бізнес контакти, аніж іноді на живих конференціях, де не знаєш, хто чим займається, й іноді турбувати людину незручно. Щодо результатів, не можу чимось похвалитися, бо досі переглядаю профайли в пошуках однодумців або потенційних партнерів. Щодо побажань, попросив би ще на кілька днів залишити базу учасників доступною. Щодо зауважень, не зовсім був зрозумілий механізм додавання до робочих груп, мені не вдалося. В цілому, дякую за конференцію. Я буду намагатись прийняти участь у наступному заході.”