УКРАЇНА

Брокерський захід “Lisbon Beyond Summit 2019” у м. Лісабон, Португалія
6 листопада 2019 року

4-7 листопада 2019 року у місті Лісабон, Португалія, пройшла одна з найбільших IT конференція у світі – “WEB Summit”, де збираються представники майже усіх найвідоміших інтернет-проектів і оффлайн-брендів. Цього року захід зібрав понад 90 тис. Учасників серед яких спікери, підприємці, програмісти, інженери, розробники, інвестори, журналісти і т.д. Під час події відбулися прес-конференції, де експерти обговорили стан справ у сфері не лише IT технологій, але і навколишнього середовища, спорту, моди і політики. Головними темами саміту стали: нові технології моделювання та проектування, цифрові технології, комп'ютерна безпека, електронна охорона здоров'я та промислові технології 4.0.

У рамках саміту, 6 листопада 2019 року Enterprise Europe Network організовував безкоштовну брокерську подію “Lisbon Beyond Summit 2019”, під час якої учасники, які зареєструвались на спеціалізованій платформі https://lisbon-beyond-summit-2019.b2match.io/, мали змогу заздалегідь запланувати b2b зустрічі та налагодити нові бізнес-контакти. Брокерський захід зібрав 156 учасників з 19 країн світу.

Від України у брокерському заході взяв участь Євген Ерік, компанія SolarGaps - переможець цьогорічного національного конкурсу стартапів “Innovation-2019”, що був організований 27 серпня у м. Львів Консорціумом EEN-Ukraine та однією з найпотужніших ІТ-компаній України SoftServe. SolarGaps отримав гран-прі – грант на участь у “WEB Summit”.

Проект SolarGaps - перші розумні жалюзі із сонячними елементами здатними автоматично відстежувати рух сонця протягом дня для найбільш ефективної генерації електроенергії, при цьому сприяючи підтримці комфортної температури в приміщені. Взагалі краудфандінг майданчики та різноманітні стартап конкурси зіграли важливу роль у житті розробників цього проекту. Вони надали розвитку компанії від ідеї до кінцевого комерціалізованого продукту; від перемоги на «Global Impact Challenge 2017» (з поїдкою до центру NASA Ames) до виграшу гранту Horizon 2020 SME Instrument Фаза 2.

Тож, як зазначає Координатор консорціуму EEN-Ukraine Олена Фесенко, на прикладі успіху пана Євгена, такі міжнародні заходи як “Innovation-2019” є важливою платформою для зустрічі вчених, новаторів і винахідників, виробників провідних інноваційних технологій, засновників стартап та спіноф-компаній з представниками бізнесу та потенційними партнерами, зацікавленими в інноваційних технологіях.