УКРАЇНА

Місія компаній українських підприємств під час Dutch Design Week в Ейндховені, Нідерланди
20-27 жовтня 2019 року

З 20 по 27 жовтня 2019 у м. Ейндховен пройшла щорічна міжнародна виставка Dutch Design Week, яка збирає митців та творців з усього світу. Найбільша подія дизайну в Північній Європі представляє роботи та ідеї понад 2600 дизайнерів та збирає більше, ніж 350 000 відвідувачів з різних країн світу. Більш ніж на 110 локаціях по всьому місту Ейнховен були встановлені стенди, проходили лекції, відбувалися конкурси та церемонії нагородження. Слід зазначити, що на заході роблять акцент на експериментах, інноваціях та перехресних заходах. Особлива увага щороку приділяється інноваційним та технологічним роботам, а також підтримці творчого розвитку юних талантів. У цьому році Dutch Design Week зосередився на проектуванні майбутніх інноваційних технологій та створенні дизайну нашого майбутнього: екобудинків, доріг, міст та нових типів екоматеріалів тощо.

Europe Enterprise Network Ukraine вже третій рік поспіль підтримує участь українських дизайнерів у фестивалі. За підтримки консорціуму EEN-Ukraine разом із Міністерством закордонних справ України та платформи Prostir86 було організовано національний стенд українських дизайнерів, які пройшли відбір та представили свою різнопланову дизайнерську продукцію. За задумом організаторів всю продукцію/технології можна було об'єднати питанням: «А що у Вас є для порятунку світу?».

Координатор консорціуму EEN-Ukraine Олена Фесенко, коментує: "Наш консорціум здійснює інформативно-просвітницьку кампанію щодо пошуку міжнародних партнерів та виходу на Європейський ринок для представників малого і середнього бізнесу та інноваційних організацій. Зокрема, надання допомоги новаторам, науковцям та розробникам знайти бізнес підтримку своїх проектів. А представлені на цій виставці проекти є не лише арт-об'єктами, це результат кропіткої інтелектуальної праці зі своїми науковими відкриттями". Знаковим є те, що ця подія є однією з тих, що відкриває Тиждень підприємництва в Україні, який триватиме з середини жовтня до середини грудня 2019 року.

Куратори проекту Ольга Богданова (з платформи Prostir86), Олена Оранська (від фундації Art-East-Art-West) та його артдиректорка Даша Цапенко, наголошують, що вони переймаються глобальними викликами і цьогоріч у представлених проектах, як ніколи демонструється направленість до інноваційного та екологічно чистого майбутнього.