УКРАЇНА

Інформаційний день у м. Луцьк «Участь у європейських торговельних форумах і виставках: можливості для українського бізнесу»
12-13 листопада 2019 року

З 12 по 13 листопада 2019 р. в м. Брюссель (Бельгія) відбувся міжнародний тренінг «Newcomers» в якому взяли участь представники консорціуму EEN-Ukraine, які нещодавно долучилися до Європейській Мережі Підприємств (Enterprise Europe Network). Проведення даного тренінгу відбувалося в контексті всебічного огляду структури та принципів роботи мережі Enterprise Europe Network включаючи її партнерів (EC, EASME, Network partners). Мережа допомагає бізнесу впроваджувати інновації та розвиватися в міжнародному масштабі. Це найбільша у світі мережа підтримки малих та середніх підприємств з міжнародними амбіціями.

Тренінг відвідало більш ніж 30 представників мережі Enterprise Europe Network з різних європейських країн. Від консорціуму EEN-Ukraine у тренінгу взяли участь – Andrii Vitrenko (Eхpert Consortium EEN-Ukraine, Doctor of Science in Economics in Taras Shevchenko National University) та Tamara Tsebrienko (Eхpert Consortium EEN-Ukraine, Dr. of Science in Institute of Physics of NAS of Ukraine).

Усі учасники мали можливість почути тематичні доповіді від провідних спеціалістів мережі Enterprise Europe Network:

  • Argyro Karachaliou (DG GROW),
  • Darina Botsova (EASME),
  • Ljiljana SIMIC,
  • Jean-Francois LE ROUX.

Спеціалісти мережі детально розповіли новим учасникам проекту про особливості роботи мережі, як системи та про співпрацю між її учасниками з майже 70-ти країн світу. Були розглянуті основні цілі, та шляхи покращення співпраці. Особлива увага у дискусіях приділялася підтримці інноваційних проектів малого та середнього бізнесу. Також в сесію було включено питання щодо договірних відносин системи; мережевих засобів ІТ; полікультурне спілкування, а саме обговорення щодо культурних відмінностей, стереотипів, тощо.

Крім надбання значних професійних порад та настанов, цей тренінг надав блискучу можливість зустріти нових друзів та налагодити нові контакти з колегами Enterprise Europe Network.

Також варто окремо подякувати організаторам цього тренінгу особливо пані Elfride BOUTE (EASME) за організацію заходу на високому рівні.