УКРАЇНА

Міжнародний захід «Innovation-2019»
27 серпня 2019 року

27 серпня 2019 року EEN-Ukraine, а саме Інститут фізики НАН України та IT-компанія SoftServe організували 2-й міжнародний захід «Innovation-2019». Захід відбувся у м. Львів у Національному університеті “Львівська Політехніка”. Він став майданчиком для B2B, B2S зустрічей представників 20 країн світу, виступів європейських експертів, а кульмінацією заходу став фінал національного конкурсу стартапів.

Захід відкрили: проректор Національного Університету - Наталя Чухрай,  засновник компанії SoftServe - Ярослав Лубінець та Координатор EEN-Ukraine Консорціуму - Олена Фесенко.

Захід складався з трьох частин. Перша частина була націлена на аналіз поточної ситуації щодо можливостей підтримки розвитку науки та інновацій через євроінтеграцію, ЄС програми, новостворені фонди (Національний фонд досліджень та Український фонд стартапів), обговорення імплементації стратегії інноваційного розвитку України.

Друга сесія була присвячена вивченню досвіду створення інноваційної інфраструктури в Україні та світу. Виступили запрошені спікери з Європи, які поділилися інноваційними підходами у спільному розвитку бізнесу та науки. Зокрема Філіп Маріані - Генеральний директор Фонду "Софія Антиполіс" ; Ярослав Любінець - голова компанії SoftServe; Нено Ракіч - начальник відділу досліджень, розробок та інновацій; Даніель Джач - член спільноти стартапів та підприємців Берліну; Олександр Баковські - консультатнт з хай-тек технологій; Джастін Таруска - генеральний директор Nando Europe та стартап-компаній Unbored.

Заключна частина заходу складалась з національного конкурсу стартапів, до якого увійшли такі українські проекти:

  1. Електричний велосипед від компанії “Delfast”.
  2. “Space Cossaks drone” довготерміновий та високо-атмосферний дрон.
  3. Компанія “Solar Gaps”, що створила інноваційно-ефективні сонячні панелі.
  4. Проект “Disposable dishes” про заміну одноразового пластикового посуду екологічно чистим матеріалом виготовленим із відходів кормових культур.
  5. Проект “Recycling technologies” про переробку відходів.
  6. Мобільний додаток “Lingart.Future book” для швидкого вивчення мов та взагалі покращення мовних здібностей.
  7. Проект “Skyworker” HR проект для швидкого та ефективного пошуку працівників.
  8. Проект “Tone”, що створений для допомоги слабкочуючим та глухим людям отримувати інформацію про певні події через спеціальний годинник.

Поки учасники конкурсу та гості мали змогу насолоджуватися виступом симфонічного оркестру студентів Національному університеті “Львівська Політехніка”, за результатами голосування журі, в обличчі європейських експертів, було обрано переможців конкурсу:

1 місце - проект компанії “Solar Gaps”.

2 місце - проект “Lingart. Future book”.

3 місце - проект “Skyworker”.

4 місце - проект “Delfast”.

Головний приз за перше місце у вигляді поїздки та представлення своєї розробки на міжнародному конкурсі стартапів у Португалії надав співорганізатор заходу компанія SoftServe.

Закінченням дня стало відвідування усіма учасниками заходу Будинку вчених з вечірньою програмою.