УКРАЇНА

4-й Всеукраїнський фестиваль інновацій 2019
16 травня 2019 року

Міністерство освіти і науки України, спільно з Консорціумом EEN-Україна, 16 травня 2019 року провели 4-й «Всеукраїнський фестиваль інновацій» з метою популяризації розробок вітчизняних вчених і новаторів та залучення інвестицій для розвитку перспективних проектів.

Захід пройшов під девізом «Масштабуй українські інновації!».

Під час урочистого відкриття фестивалю виступив прем'єр-міністр України, Володимир Гройсман, який пообіцяв, що уже восени буде запущено Фонд підтримки інновацій і стартапів. Також захід відвідала, Міністр фінансів України, Оксана Маркова, вона розповіла про цілі Фестивалю і навела статистику учасників.

Всеукраїнський фестиваль інновацій це традиційна щорічна подія для амбіційних представників інноваційної сфери. Під час фестивалю був проведений конкурс інноваційних проектів, конкурс технологічних стартапів та конкурс IT-Eureka Startups, круглий стіл «Розвиток академічного підприємництва у вищих навчальних закладах та наукових установах України», «Інформаційні дні EaP PLUS Horizon 2020». Можливості для МСП », Освітні тренінги з інноваційної діяльності, презентація венчурних фондів та бізнес-агентів.

Також фестиваль запросив іноземних експертів, які поділилися власним досвідом у навчанні.

На фестивалі були демонстраційні платформи для представлення розробок за 3-ма основними рубриками: інноваційні проекти; технологічні стартапи та IT проекти. Відвідувачі могли познайомитися з прототипами проектів і розробок, які вже довели свою успішність.

В конкурсах стартап інноваційних проектів взяли участь розробки закладів освіти та наукових установ. Вони презентували свої проекти перед журі, яке складаласьо з представників бізнесу та науковців. Серед жюрі була і координатор консорціуму EEN-Ukraine Олена Фесенко. Переможці конкурсу отримали цінні призи та подарунки від партнерів та організаторів Всеукраїнського фестивалю інновацій.