УКРАЇНА

Company mission українських дизайнерів до Мілану, Італія в рамках «Milan Design Week-2019»
9 квітня 2019 року

9 квітня у Мілані в рамках Міланського Тижня Дизайну 2019 року Україна була представлена Експозицією, учасниками якої були 7 молодих інноваційних компаній у сфері дизайну, які представили проект MODERN_ISM на спільному національному стенді у приміщенні Expo -майданчику Superstudio.

Milan Design Week одна з наймасштабніших подій в галузі європейського дизайну, що приваблює гостей з усього світу. Так у 2018-му за 6 днів виставки її відвідали 434 509 осіб із 188 країн. Сотні учасників та брендів продемонстрували відвідувачам свій творчий потенціал та представили сучасні предмети меблів, декору та освітлення. 

Участь українських дизайнерів відбулася за підтримки дизайн-платформи Prostir86, Foundation Art-East+Art-West та Консорціуму EEN-Ukraine.

Кураторами проекту MODERN_ISM є культурний менеджер Олена Оранська, архітектор Ольга Богданова, координатор Дарина Ігнатьєва та предметний дизайнер Катерина Соколова.

Захід відвідала Експерт EEN-Ukraine Консорціуму Оксана Будник з метою організаційної підтримки та розширення нетворкінгу. Також відбулися зустрічі з потенційними клієнтами EEN-Консорціуму, в межах яких було обговорено можливості співпраці та планів на майбутнє.

Учасниками заходу були Наташа Єгорова (TASHA ORO), Євген Пукліч (container), Оксана Левченя (OLK_MANUFACTORY), Маша Рева (MASHA REVA X NADIIA), Катерина Соколова (NOOM), колектив дизайнерів Svoya Studio та Юрій Ринтовт (RYNTOVT DESIGN) показали переосмислену історію Українського модернізму, його простоту, енергію та цікаві інноваційні рішення актуальних проблем, перетворивши глибокий зміст в матеріальні дизайн-продукти.

Дизайнер бренду TASHA ORO перетворює відходи цивілізації на арт-об’єкти та прикраси. Наташа Єгорова обґрунтовує можливості переробки та утилізації промислового сміття, використовуючи засоби дизайну. На виставці бренд TASHA ORO представив три лінії: автентичні прикраси, інтер'єрний декор та арт-обєкти.

Утилітарна естетика, функціональність, зручність в поєднанні з надійністю втілюються в дизайн-продуктах Євгена Пакліча, який стверджує, що кожен предмет, який використовують люди, повинен бути корисним. Для колекції предметів Contain Air дизайнер використав алюмінієві труби, які створили характерний профіль предметів меблів та ламп.

Компанія OLK MANUFACTORY представила на стенді традиційні та сучасні килими ручної роботи. Українська художниця Оксана Левченя, засновник та CEO бренду OLK MANUFACTORY, втілила новий продукт, який поєднав в собі унікальний сучасний дизайн, народні орнаменти та складні традиційні техніки, започатковані ще у 16-му сторіччі.

Дизайнер та керівник студії Ryntovt Design Юрій Ринтовт стверджує, що виконана в авторській техніці інтарсії з деревини волоського горіха колекція SE NUX – це справжній «діалог з навколишнім світом і природою». Основна ідея серії - проникнення, поєднання та інтеграція різних матеріалів в одному об'єкті.

Nadiia - бренд, створений в 2018 році Надією Шаповал, який відображає духовний, мистецький та тактильний потенціал фізичних об'єктів повсякденного життя. На експозиції була представлена колекція кераміки ручної роботи, яка виконана з використанням традиційних ремісничих технологій у співпраці з київською художницею Машею Ревою.

Дві серії бренду NOOM, які представить їх автор – Катерина Соколова – натхненні ідеями та формами мистецького руху супрематизм. Було презентовано сферичну скульптурну композицію ORB та колекцію декору EL, яка названа на честь видатного художника ХХ-го сторіччя Еля Лисицького, що продовжує стильну лінію ваз і ламп.

Команда дизайнерів Svoya Studio. Представила мультифункціональний керамічний об’єкт Raise Vase, який водночас може бути і горщиком для вирощування рослин і вазою для квітів. Ще один продукт від дизайнерів – комфортний стілець Smooth chair, який створений на основі скандинавських мотивів і ергономічних розрахунків.

Експозиція українських дизайнерів та Сompany mission викликала зацікавленість у відвідувачів своєю креативністю та іноваційністю. Наші дизайнери отримали багато схвальних відгуків як від колег, так відвідувачів і масмедіа.