УКРАЇНА

Brokerage Event в рамках «HTH Styria Pitch & Partner 2019» в м. Ґрац, Австрія.
15 січня 2019 року

15 січня 2019 року Консорціум EEN-Ukraine став співорганізатором інформаційного нетворкінг заходу HTH Styria, що відбувся у м. Ґрац. У заході взяло участь 147 учасників з більш ніж 12 країн світу. Цей захід був організований за активної участі з Shizim XL, Ізраїльським провідним акселератором біотехнологій. Метою заходу було створення нового формату партнерської події для трансферу технологій, співпраці між академічними та галузевими структурами, інноваціями на ранніх стадіях та європейським ринком для "передпосівних" та "посівнних" інвестицій в галузі. Подія проходила у форматі Форуму + b2b та с2b зустрічей.

Подію відвідала координатор консорціуму EEN-Ukraine Олена Фесенко. Вона взяла участь у бізнес-місії від України та поділилася враженнями від події: “Біотехнології та медицина є важливою сферою в економіці Штирії протягом багатьох років. Це наукоємна галузь щиро фінансується та підтримується державою. Крім коштів на фундаментальні дослідження, виділяються також кошти на стимулювання співпраці між бізнесом та університетами / інстиутутами/ науковими центрами з метою розробки інноваційних продуктів і технологій, які б були націлені на задоволення потреб суспільству. Тому Штирія є єдиним регіоном Австрії, яку Європейський Союз назвав еталоном для активного та здорового старіння. Зокрема, наука про життя (медицина, фармакологія і біотехнології) є ключовою силою в економіці Штирії протягом багатьох років, і кластер human.technology.styria (HTS) доклав значних зусиль для забезпечення синергії між університетами, дослідницькими інститутами та підприємствами, від партнерства з якими різноманітні компанії лише виграють”.

На заході було представлено багато спінофіф та стартап компаній, які представляли біомедичні розробки. Були представлені нові нанорозмірні зонди для судин, які мов парасолька відкриваються в місцях згустків і абсорбують їх на себе. Серед найцікавіших розробок можна виділити різні хімічні препарати для зупинки крові, система для контролю дози інсуліну для хворих цукровим діабетом та 3D прінтери для ДНК та інших біологічних молекул.