УКРАЇНА

Інформаційний день в Дніпрі «Презентація європейських програм для МСБ: EEN, Horizon 2020, COSME»
19 квітня 2018 року

19 квітня 2018 року Центр підтримки бізнесу, заснований при Дніпропетровській торгово-промисловій палаті в рамках ініціативи EU4Business Європейського Союзу провели інформаційний захід в м. Дніпро, присвячений інструментам програм Європейського Союзу щодо підтримки МСБ.

Основними фахівцями заходу були:

  1. Людмина Войналович, аналітик групи фінансування та розвитку малого та середнього бізнесу, ЄБРР;
  2. Стелала Шаповал, заступник начальника Департаменту міжнародного співробітництва та європейської інтеграції, національний координатор національних контактних пунктів H2020;
  3. Олена Коваль, представник Центру співпраці з ЄС у галузі науки та технології NCP H2020;
  4. Олена Фесенко, координатор консорціуму Enterprise Europe Network-Ukraine.

Координатор EEN-Ukraine Консорціуму Олена Фесенко виступила з доповіддю про програму Європейського Союзу, націлену на євроінтеграцію та підтримку конкурентоспроможності малих і середніх підприємств, а також на розвиток міжнародної торгівлі – Competitivness of Enterprises and Small and Medium-sized Enterprises (COSME), що запроваджена ЄС на період з 2015 по 2020 роки. В своїй презентації вона підкреслила переваги роботи МСБ регіону в мережі Enterprise Europe Network. Слухачі отримали детальну інформацію щодо європейських інструментів підтримки бізнесу та огляд програм для МСБ: Horizon 2020, Cosme, EEN.