УКРАЇНА

10-та щорічна конференція Enterprise Europe Network
20-22 листопада 2017

20 -22 листопада 2017 р. Координатор Консорціуму EEN-Ukraine Фесенко Олена прийняла участь у 10-тій Щорічній конференції Enterprise Europe Network, що відбулася в Таллінні, Естонія. Конференція булла проведена в Концертному залі Nordea, сучасному місці для ділових та культурних заходів у центрі столиці Естонії.

Ця подія, як правило, організовується в країні, головує в Раді Європейського Союзу протягом другої половини року. Це найбільший форум, впродовж якого члени учасники можуть навчатися один в одного, щоб покращити якість послуг та зміцнити структури. Цьогорічна подія зосереджена на досвіді Естонії у сфері цифрових послуг для бізнесу та громадян.

Щорічна конференція є головною подією мережі " Enterprise Europe Network ". Вона об'єднує бізнес-консультантів із понад 600 організацій-членів мережі з понад 60 країн, а також представників європейських інституцій та ключових зовнішніх зацікавлених сторін.

Цьогорічна зустріч була організована у партнерстві з Естонською торгово-промисловою палатою.

На церемонії відкриття заходу спікерами були Президент Естонії Kersti Kaljulaid, що виступила з вітанням до присутніх та наголосила на важливості розвитку та місці науки в Естонії. Вона повідомила, що Естонія намагається в наступному році збільшити видатки на науку і розвиток інновацій та висловила ідеї побудови суспільства високо освічених в технологічному плані людей (digital people); Kaidi Ruusalepp під час свого виступу розповіла як розвивалась економіка Естонії після виходу з радянського союзу, які пріоритети були обрані, про заснування департаменту підтримки інновацій та ініціативної групи Digital technology; Julien Guerrier, Director, Agence for Small and Medium-sized Enterprises з доповіддю про важливість малого і середнього бізнесу, як локомотивів розвитку економіки та Andrus Ansip, Vice-President for the Digital market, що розповів про принцип побудови фундаменту економіки Євросоюзу на середніх підприємсвах та важливості поширення ІТ технологій у всі сфери життя. Всі доповіді викликали жвавий інтерес та багато дискусій під час перерв.

Програма щорічної конференції цього року включала широкий спектр заходів:

  • Відкриття та закриття пленарних засідань;
  • Майстер-класи - консультації з найсвіжішіх топіків від високопрофесійних фахівців і лідерів у відповідній сфері;
  • Семінари – заняття спрямовані на глибше заглиблення в основні питання та стратегії;
  • Тематичні дослідження - щоб почути, як інші організації реагують на ті самі проблеми;
  • Практичні заняття – з метою розвинути навички, щоб досягти успіху у Мережі;
  • Робочі зустрічі - час і простір для партнерів мережі, щоб поспілкуватися про роботу з конкретних питань;
  • Національні зустрічі - Національний консорціум міг скористатися номерами, доступними на місці проведення, щоб організувати свої власні наради

Координатором Консорціуму EEN-Ukraine було проведено ряд зустрічей на яких було обговорено плани проведення заходів на наступний календарний рік.

Завантажити загальну детальну програму конференції зі спікерами можна цим посиланням