УКРАЇНА

Перший український форум «Інструменти фінансової та технічної підтримки малого та середнього бізнесу»
18 лютого 2016

18 лютого 2016 року в Торгово-Промисловій Палаті України пройшов перший український форум «Інструменти фінансової та технічної підтримки малого та середнього бізнесу». Цільова аудиторія форуму: представники українських та міжнародних малих та середніх підприємств. Консорціум EEN-Україна виступив співорганізатором заходу.

Необхідність в цьому заході виникла як результат низького рівня обізнаності українських та міжнародних МСП щодо практичних інструментів підтримки, що надаються міжнародними організаціями з технічної та фінансової підтримки, а також українськими установами.

Вперше в Україні представники провідних міжнародних та національних організацій, що надають підтримку українським та закордонним малим та середнім підприємствам в Україні, зібралися разом. Форум створив унікальну можливість для українських та закордонних МСП ознайомитися з сучасними програмами підтримки бізнесу та поспілкуватися з представниками міжнародних донорських, фінансових та інших організацій.

В свою чергу, організації представили свої інструменти підтримки і отримали зворотній зв’язок щодо якості цих інструментів від українських МСП.

На форумі було представлено низку програм, що підтримують розвиток МСП. Серед них програми Європейського Союзу, Європейського Банку Реконструкції та Розвитку (EBRD), Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ), Організації Об'єднаних Націй із промислового розвитку (UNIDO), Посольства Канади в Україні, служби старших експертів із Німеччини, Швейцарії та Королівства Нідерландів - SES, SEC і PUM, низки українських банків.

Зокрема, Борис Філіпов - керівник сектора Розвитку приватного сектора, державних закупівель і конкуренції, Представництва ЄС в Україні, детально представив програми та проекти підтримки МСП в Україні, ініційовані Європейським Союзом.

Представник Міністерства економічного розвитку і торгівлі України Дмитро Носов презентував програми COSME та HORIZON 2020.

Протягом заходу відбувся майстер-клас від «Green for Growth Fund, Southeast Europe», де розповіли про підвищення конкурентоздатності й економічні вигоди, які може отримати бізнес при використанні сучасних енергозберігаючих технологій.

Планується, що надалі форум матиме щорічний характер, а також буде проводитися в регіонах.