УКРАЇНА

Інформаційний день «Програми Горизонт 2020 та СOSME для малих та середніх підприємств, як фінансові інструменти підтримки інноваційного бізнесу»
12 вересня 2017

Представник EEN-Ukraine консорціуму, працівник відділу міжнародної співпраці, трансферу технологій та захисту інтелектуальної власності Інституту фізики НАН України Кавелін Владислав зробив виступ на Інформаційному дні «Програми Горизонт 2020 та СOSME для малих та середніх підприємств, як фінансові інструменти підтримки інноваційного бізнесу», який відбувся 12 вересня на базі Інституту проблем ринку та економіко-екологічних досліджень НАН України, м. Одеса. Тема виступу стосувалася можливостей порталу Enterprise Europe Network (EEN) та відкритих підпрограм програми COSME, правилам участі та умовам оцінювання, особливостей заповнення профайлів.

До аудиторії, яка складалася з керівників національних контактних пунктів Горизонту 2020, представників МСП та зацікавлених осіб (близько 40 учасників) були донесені основні цілі та можливості EEN інструментів, а також наведені приклади як практично можна застосовувати інструменти порталу Enterprise Europe Network для самостійного користування. Також було представлені основні цілі програми COSME, критерії прийнятності, показані всі корисні лінки для ознайомлення з останніми відкритими міжнародними підпрограмами в рамках програми СОSME.